Placená inzerce Tipy a triky

Vrací pojišťovna peníze za pojištění auta?

Rozhodli jste pro koupi nového auta, ale máte strach, že všechno co jste investovali do povinného ručení a dálniční známky propadne? Přečtěte si náš článek a dozvíte se spoustu užitečných rad a informací, jak se vyhnout nepříjemnostem.

Tak prvním pravidlem, je samozřejmě to, abyste pojišťovně co nejdříve oznámili chystanou změnu a tím se vyhnuli zbytečnému přeplácení pojištění vozidel. Pojišťovna vám vrátí přeplatek za budoucí zaplacené měsíce, výjimkou je ale měsíc, ve kterém jste žádost podali.

Mám nárok na bonusy?

Pokud jste díky předešlému autu získaly nějaké možnosti a nároky na bonus, pak se o ně musíte přihlásit, protože v žádném případě nezanikají s novým vozem. Nutno zdůraznit, že možnosti získání bonusu vám pojišťovna samozřejmě nebude připomínat a záleží jen na vás a vaší svědomitosti, jestli bonus získáte a jak velkou část z něj. Doporučujeme využít srovnání povinné ručení online, pro zjištění aktuálních dostupných cen na českém trhu.

Pozor bonusy lze využít i na sjednání nižší ceny za havarijní pojištění. Ideální je mít obě pojištění od jedné pojišťovny pro maximální úsporu.

A co dálniční známka?

S dálniční známkou je to trošku složitější. Pokud máte na starém autě zakoupenou dálniční známku, neexistuje způsob, jak získat peníze zpět. Dokonce ani nevzniká nárok, žádat vrácení peněz.

Existují případy, kdy můžete žádat o výměnu nebo dokonce získání nové známky a to při odcizení auta, rozbití předního skla nebo při poškození u manipulace s kuponem.

Budou elektronické kupony?

Pravděpodobně ano, sice není úplně jisté kdy, ale již se na tom pár let pracuje. Elektronické kupony by umožnily přepsání dálniční známky i mezi auty, které byste si postupně zakupovaly. Další nespornou výhodou je fakt, že elektronické dálniční známky budou přenosné, a tak si je budou moci zapůjčovat například i ostatní členové rodiny.

Existují i motoristé, kteří elektronickým známkám příliš nefandí, nelíbí se jim totiž to, že díky známce bude možné zmapovat, každý jejich pohyb na dálnici.

1 komentář

  1. Pojištění auta se jednoduše zruší když zajdete na vaši pojišťovnu s koupni smlouvou nebo velkým technickým průkazem, ze kterých je změna vlastníka jasná.

Komentáře nejsou povoleny.