Osobní vozy

BMW – německá premiová auta

Máte rádi rychlá auta? Líbí se vám luxusní vozy, které jsou navíc i praktické? BMW patří mezi ty nejúspěšnější automobilky. Tato firma o svých fanoušcích dobře ví, a proto se jim snaží co nejčastěji nabídnout nové a nové modely. Posledním takovýmto  dárečkem, je BMW X6, který v sobě spojuje spoustu výhod.

Něco málo o firmě

Firma sídlí v Mnichově a funguje již od roku 1916. Od té doby urazil podnik BMW velký kus cesty a nyní zaměstnává neuvěřitelných 105 000 zaměstnanců. V roce 2009 se prodejnost automobilů značky BMW vyšplhala přes milion a půl kusu za rok ve světě. V české republice to bylo 2 628. Co se týče znaku automobilů BMW, tak jde na první pohled o bavorské auto, protože dodržují jeho barvy, tedy modrou a bílou.

Model BMW X6

Model BMW X6 byl veřejnosti představen roku 2007 a o rok později se začal vyrábět ve velkém (cílovou skupinou se stali zejména majitelé firem). Jeho hlavní předností je to, že kombinuje kupé a SUV, což je dnes populární kombinace. Navíc má vzadu i dost místa pro dvě osoby a náklad. Oproti BMW 5 se model příliš neliší, ovšem bylo zde použito kvalitnějších materiálů, dále byl vylepšen přístrojový štít. K zásadní změně došlo na zadních sedadlech, které byly rozděleny a mezi ně je vložen odkládací prostor.

Za co vděčíme značce BMW?

Tato značka automobilů si navíc může připsat i pár prvenství. Například v roce 1938 se podnik zúčastnil závodu Mille Miglia a zvítězil. I rok 1979 byl pro BMW zlomový, protože firma vynalezla první elektronický řídící systém na světě. Od toho roku se BMW začalo soustředit i na výzkum. V roce 1984 poslal do světa první motor s katalyzátorem v Evropě. Zkrátka a dobře BMW se činí již od počátku své výroby, a již v roce 1993 firma prodala více než pět milionů vozů.

V České republice luxusní vozy BMW koupíte například u Autoimport Mach.