Osobní vozy Placená inzerce Radíme s výběrem Tipy a triky

V autobazarech jsou nejoblíbenější auta značky Škoda

Jaro je čas, kdy se nejvíce prodávají automobily. V bazarech je tak dostatečný výběr motorizací, stupňů výbavy či barev. V dnešním článku se podíváme, které typy patří k nejprodávanějším.

Koupě auta je pro většinu z nás složitým rozhodnutím, protože nás stojí nemalé peníze a často se musíme i zadlužit. Mnoho z nás tak řeší, zda si koupit ojeté či nové auto. Ze statistik vyplývá, že více než polovina soukromých aut přihlášených v loňském roce, byly auta z druhé ruky. Nejčastěji byla zastoupena kategorie ojetých vozů stáří 3-5 let.

Soukromá inzerce nebo bazar?

Při koupi automobilu máte na výběr ze dvou možností, spolehnout se na soukromou inzerci, nebo se vypravit do autobazaru. Soukromá inzerce se vyplatí zejména v tom případě, že na auto nespěcháte. Objíždět jednotlivé soukromníky je časově náročné a rovněž značné riziko, pokud autům nerozumíte.

Oproti tomu nákup automobilu v autobazaru je především rychlejší. Na jednom místě se zde nachází více modelů (motorizací, barev, atd.), mezi kterými lze vybírat a porovnávat, navíc bývá zvykem, že část administrativních úkonů vyřídí pracovníci autobazaru za vás. V ověřených společnostech také nehrozí, že by auto bylo kradené či zatížené úvěrem. A na jaká auta nyní nejčastěji v bazarech narazíte?

Fabia, Octavia a Felicie – žádané stálice

Vysoká obliba tuzemské značky Škoda je znát i v nabídce autobazarů, kde právě modely Fabia, Octavia a Felicie patří k nejžádanějším. Tento trend podporuje nejen finanční dostupnost, ale také rozsáhlá síť servisů či dostatečná nabídka náhradních dílů, které bývají v porovnání se zahraničními značkami i několikanásobně levnější. Co se týče barevného provedení, nejčastěji lze v autobazarech narazit na Škodovky v červené, šedé a zelené barvě. Mimo nich se pak oblibě těší i modely značek Renault, Fiat a Peugeot.

Zajímavost: Kolem 35% aut v bazarech v minulém roce koupily ženy

Benzín nebo nafta?

V bazarech převládají auta na benzinový pohon. Žádané jsou především nižší obsahy, a to většinou ve velkých městech. Dieselové motory jsou oblíbené zejména u Škody Octavia nebo u větších aut.

K základnímu vybavení pak patří v očích řidičů rádio a s blížícím se létem i klimatizace, především z důvodů každoročně stoupajících tropických teplot, které se i v našem podnebném pásu staly součástí běžného léta. Stále více zákazníků se začíná zajímat i o bezpečnostní prvky.

Budete v blízké době kupovat automobil? Podělte se s námi v komentářích o značku a typ vozidla o které máte zájem.

1 komentář

Komentáře nejsou povoleny.