Placená inzerce Tipy a triky

Povinné ručení na zahraniční dovolené

Nastává období, kdy se spousta lidí vydává do zahraničí, aby zde prožila chvíle klidu a volna. Na co si dávat pozor u povinného ručení při cestě do zahraničí?

 

Stále více je v tomto ohledu upřednostňována vlastní doprava, která je mnohem komfortnější a pohodlnější než cestování autobusem. Aby však riziko vzniku komplikací spojených právě s automobilem bylo co nejmenší, je třeba se na cestu pořádně připravit.

Mezi nejdůležitější úkony patří kontrola dokladů. Ujistěte se, že máte platný technický a řidičský průkaz a řádně uzavřené povinné ručení. K tomu se doporučuje uzavřít i havarijní, protože v případě závady vzniklé daleko do České republiky by převoz značně provětral vaše peněženky.

Tip: Autem můžete vyrazit třeba na last minute Chorvatsko

U povinného ručení je třeba ověřit, zda platí ve všech státech, kam máte namířeno. Pamatujte, že oblíbený cíl českých turistů, Chorvatsko, není členem Evropské unie, a tak na jeho území platí v mnohém jiná pravidla, než jaká znáte v rámci unijních zákonů a nařízení.

Krátkodobé havarijní pojištění se vyplatí

Jak už bylo nastíněno na řádcích výše, pokud nemáte ke svému vozidlu uzavřené havarijní pojištění, při plánování cesty do zahraničí byste tak měli učinit. Snižujete tím riziko, že v případě komplikací si nebudete umět se vzniklou situací poradit, nehledě na finanční stránku celé věci.

Dají se také sjednat nadstandardní asistenční služby, v rámci kterých vám může být zajištěno náhradní vozidlo, abyste na své cestě mohli nerušeně pokračovat a svou dovolenou si tak užít dle původního plánu.

Řádná kontrola stavu vozidla by měla být samozřejmostí

Mimo formalit je však nutné myslet i na praktické nezbytnosti. Ty se v otázce provozu automobilu týkají zejména důkladné kontroly technického stavu. Před dovolenou se proto vyplatí navštívit autoservis a investovat do prohlídky, díky které lze případné závady odhalit dopředu. Vždy se jedná o schůdnější možnost, než se složitě domáhat pomoci v cizí zemi.

2 komentář

  1. Dobré ručení se dá sjednat před různe srovnávače, na netu je jich hodně. Když jsem boural na dovolené, jednoduše jsem zavolal na pojišťovnu a oni vše vyřídili, stačilo zepsat zprávu o něhode a zaslat jim ji.

  2. Yay! Great job on the race.I really don’t like the 2nd half that much…kinda fugly. But not as hilly as the first half, although still diutccflf.Basiially, I’m saying it’s a sh!t show and it’s ok and you did great. ♥

Komentáře nejsou povoleny.