Osobní vozy Placená inzerce Tipy a triky

Kupujeme ojetou Škodovku

Česká značka Škoda stále vévodí mezi novými, ale i bazarovými vozy. V dnešním článku přinášíme tipy jak kupovat Škodovku v českých bazarech.

Vozy Škoda se vyrábí v Mladé Boleslavi a jsou jedinou ryze českou značkou (byť ji vlastní německý koncern Volkswagen). Ročně se u nás prodá přes 50 000 nových vozů a dle odhadů zhruba 2-3x tolik ojetých. Jistě si tak snadno spočítáte, že spousta Škodovek v bazarech jsou auta z dovozu. Škoda totiž v posledních letech výrazně vzrostla v oblibě na zahraničních trzích (zejména Čína). K nám se ale nejčastěji dováží ojeté vozy z Německa.

Jak koupit ojetý vůz Škoda?

Máte hned několik možností, jak vůz koupit. Jako první se asi každý začne dívat do inzerátů v tisku či na internetu (prodám škoda felicia). Většina z nás si asi řekne, že koupit auto od soukromého majitele je nejvýhodnější. To ale není vždy pravda – rovněž můžete koupit auto s pochybnou historií nebo v havarijním stavu (ikdyž to tak na první pohled nevypadá). Druhou možností je navštívit autobazary. Tam je velká výhoda v tom, že v případě Škodovky máte široký výběr vozů – často si můžete vybrat třeba z 10 různých aut v podobné cenové hladině. A poslední možnost je dovoz ze zahraničí. Ten se vyplatí především u dražších vozů kvůli souvisejícím poplatkům.

A doporučení na závěr

Každý prodejce se snaží co nejvýhodněji prodat a vy zase koupit. Kupující je většinou ve výhodě, protože konkurence je velká, a proto se nebojte smlouvat. Zároveň nikdy nekupujte zajíce v pytli. Vždy chtějte prohlídku v nezávislém autoservise, která by měla odhalit, zda uváděné informace jsou pravdivé (nebourané, rok výroby, stav kilometrů, atd.).