Radíme s výběrem Tipy a triky

3 nejčastější otázky při přezutí pneu

Poradíme Vám kdy je správný čas na přezutí pneumatik a jestli má vůbec smysl pneumatiky na zimu a léto přezouvat. Kde nakoupit výhodně pneumatiky? Nemáte kde uskladnit druhou sadu pneumatik?

Přezouvat pneumatiky na zimu a léto?

Jako první si odpovíme na základní otázku. Mám vůbec smysl přezouvat v létě na letní a zimě na zimní pneumatiky? Samozřejmě má. Vývoj v oblasti automobilových pneumatik velmi pokročil od dob, kdy bylo běžné jezdit celoročně na jednom obutí. Výrobci vyvinuli nové druhy směsí pro výrobu pneumatik, které mají lepší vlastnosti v určitých klimatických podmínkách. Zimní a letní pneumatiky pak mohou poskytovat v období, pro které jsou určeny mnohem lepší výsledky, jako je kratší brzdná dráha, lepší ovladatelnost a delší životnost.

Současné kvalitní pneumatiky jsou konstruovány s ohledem na dlouhou životnost. Proto je běžné, že sada zimních a letních pneumatik bez problémů bude sloužit pět i více let. Investice do kvalitní sady pneumatik renomovaného výrobce se tedy vyplatí každému motoristovi, který chce jezdit bezpečně v zimě i v létě.

Kdy přezout?

Názory na tuto problematiku se různí, ale nejčastěji uváděným faktorem pro rozhodnutí o přezutí je venkovní teplota. Většina odborníků se shoduje, že limitní teplota se pohybuje okolo 7°C. Pokud se tedy venkovní teplota drží více dní pod touto hranicí, je čas přezout na zimní obutí. Opačně to platí i pro přezutí i pro letní pneumatiky. Na zimních se nedoporučuje jezdit při venkovních teplotách vyšších než cca. 17°C protože pak dochází k jejich nadměrnému opotřebení.

Doma nebo v pneuservise?

Při přezouvání pneumatik vždy doporučujeme navštívit pneuservis. I v případě, že máte obě sady pneumatik na discích, je velmi vhodné nechat před přezutím minimálně zkontrolovat jejich vyvážení. Pokud nemáte k dispozici garáž nebo sklep na uskladnění druhé sady pneumatik můžete využít nabídky některých pneuservisů, kde Vám sady pneumatik za malý poplatek uskladní.

4 komentář

  1. Jednoznacne jsem pro prezuti v zime i v lete nejsem sebevrah. gowg

  2. sháníte pneumatiky? já sem sehnal nejlevnější tady a jsem spokojeny

  3. When Mom and I drove from Carcross to Skagway on Monday, 9/13, the colors on Windy Arm were so glorious, it took our breath away! I was sure they would be gone by Friday, but the colors had spread to Tutshi Lake. I have NEVER seen such beautiful scenery in my life! I had to stop the car and just gaze. Now, our backyard in Carcross is getting that way. Everywhere I look, th78r&#e21e;s another beautiful picture. This has been an amazing autumn.

Komentáře nejsou povoleny.