Placená inzerce Tipy a triky

Porovnání povinného ručení online

Jen blázen by utrácel více než musí obzvlášť jedná-li se o pojištění. Využijte možnosti porovnat si povinné ručení snadno online a hned zjistíte, které je pro vás nejvýhodnější.

Proč je důležité mít povinné ručení?

Nedávno jsme na našem portále psali článek, že od ledna 2009 se razantně změnily postihy za neplacení povinného ručení. Můžete tak snadno místo pár tisíc zaplatit i miliony, pokud způsobíte nehodu se zraněním. Více se můžete dočíst v článku Co se stane, když nezaplatím povinné ručení.

Využijte internet – ušetří čas i peníze

Dnes již se dá přes internet nakoupit a sjednat téměř cokoliv a povinné ručení není vyjímkou. Navíc vám ušetří spoustu času a peněz. Nemusíte obcházet jednotlivé pobočky pojišťoven (k 10.11.2010 je jich celkem 14), které často nemívají pobočky v každém městě. Na internetu lze narazit na speciální internetové ceny, které na pobočce nikdy nedostanete! Je to kvůli tomu, že pobočka stojí nemalé peníze a vy uzavřením smlouvy přes internet pojišťovně vlastně ušetříte peníze. Ta vám na oplátku může poskytnout levnější pojistku.

Co se stane v případě nehody?

Mnoho lidí, kteří ještě nemají zkušenost s řešením dopravní nehody, netuší, že pojistka uzavřená přes internet je naprosto rovnocenná. S pojišťovnou stejně v případě nehody jednáte písemně, kterou vám může pomoci sepsat místní pobočka. V praxi ale není rozdíl v tom, jestli se na pobočku dostavíte nebo vyplněné papíry do pojišťovny pošlete poštou. Na internetových stránkách každé pojišťovny je podrobně sepsán postup a nebo mají většinou k dispozici telefonní linku zdarma.

A poslední otázka – bude se zdražovat v roce 2011?

Tato otázka trápí většinu motoristů, protože náklady na provoz vozidla se neustále zvyšují. Oficiálně zatím žádná pojišťovna sazebník na příští rok nezveřejnila kvůli silné konkurenci. Nicméně opět se předpokládá vzhledem k meziročně vyšším škodám, že povinné ručení podraží o 5-10%. Proto je důležité před uzavřením smlouvy nebo před zaplacením další složenky projít nabídku pojišťoven a vyzkoušet zákonné pojištění vozidel online.