Placená inzerce Radíme s výběrem

Sjednání havarijního pojištění online

Havarijní pojištění není pro motoristy povinné, nicméně se může vyplatit mnohým motoristům, kteří se stanou viníky nehody. Pojišťovna tak proplatí vaši škodu na autě ačkoliv jste nehodu způsobili.

Ceny havarijního pojištění jsou různé

Stejně jako u povinného ručení, tak i u havarijního pojištění rozhoduje především co máte za auto. Nejdůležitější při uzavírání jsou parametry – stáří a značka automobilu, spoluúčast, majitel (věk a bydliště) a pojistná částka. Dále si u pojištění můžete vybrat na co všechno se pojištění vztahuje.

  • ALL Risk – vztahuje se na všechno níže uvedené.
  • Havarijní – vztahuje se na škody na vozidle způsobené havárií
  • Živelné – vztahuje se na krytí nebezpečí přírodních živlů
  • Odcizení – vztahuje se na odcizení vozidla
  • Vandalismus – vztahuje se na poškození vozidla od vandalů

Dále některé pojišťovny poskytují i další připojištění – připojištění zavazadel (vykradení na parkovišti, apod.), připojištění úrazu přepravovaných osob, mimořádné výbavy či pojištění nákladů na nájem náhradního vozidla.

Havarijní pojištění každý rok aktualizujte!

Mnoho lidí zapomíná, že hodnota vozidla se časem nezhodnocuje, ale citelně klesá. Pojišťovna vám pak nikdy nevyplatí částku, na kterou jste si auto pojistili. Vždy hodnotu auta porovnává s aktuální nabídkou na trhu. Nicméně výše pojistky je stanovena právě dle pojistné částky. Nicméně na tuto skutečnost vás pojišťovna  sama od sebe neupozorní! Proč taky, když z vás má více peněz. Proto před zaplacením složenky smlouvu aktualizujte na menší pojistkou částku. Pro porovnání můžete využít online porovnávače.

Mýtus: Havarijní pojištění se vyplatí pouze u nových aut. Nevěřte mýtům a vše důkladně promyslete na vašem vozidle.

Výhodné je uzavřít havarijní pojištění spolu s povinným ručením u jedné pojišťovny. Můžete tak získat dodatečnou slevu a započítávají se vaše roky bez nehod.