Osobní vozy Placená inzerce Tipy a triky

Připravte vaše auto na zimu

Blíží se zima a s tím i čas, kdy je potřeba začít myslet na zimní přípravu vašeho automobilu. Co vše by tato příprava měla obsahovat?

Základem jsou zimní pneumatiky

Jako první je potřeba začít řešit zimní obutí. To se týká především motoristů, kteří dosud nemají zimní pneumatiky koupené nebo ty stávající jsou již nevyhovující. S udeřením prvních mrazíků se totiž lehce může stát, že vaše oblíbená značka zimních pneumatik nebude k dispozici. Obzvlášť, když letos první rok platí plošná povinnost používat zimní pneu.

Zimní pneumatiky je nutné používat v období od listopadu do března na všech silnicích, podmínku raději citujeme „pokud se na pozemní komunikaci nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza nebo to lze předpokládat“. Definice je napsaná tak obecně, že je opravdu lepší bez zimních pneumatik nevyjíždět. Myslete na to i pokud kupujete nové auto, protože je často dodáváno s letními pneumatikami (třeba Citroen C5).

Před zimou si nechte zkontrolovat vaše vozidlo v servise

V zimě nejvíce trpí autobaterie, které nesnášejí mráz. Pokud chcete mít jistotu, že ráno, až budete pospíchat do práce, nastartujete, doporučujeme nechat si změřit aktuální stav v servise. Druhou neméně důležitou věcí na kterou je potřeba myslet je zimní směs do ostřikovačů. Pokud vám totiž zůstane v ostřikovačích letní směs, mohla by zmrznout. A voda má tu nepříjemnou vlastnost, že se při mrznutí roztahuje. Můžete si tak poškodit nádržku, ale i čerpadlo.

Pro snadný úklid vašeho vozidla

Častým problémem zejména v zimních měsících je nepořádek v autě, který si přinesete na botách. To lze snadno řešit použitím speciálních gumových autorohoží. Podobné autorohože se prodávají i do zavazadlového prostoru často označované jako vaničky do kufra. Tyto doplňky ale můžete klidně používat celoročně. Vaše auto se bude mnohem snadněji čistit.

1 komentář

Komentáře nejsou povoleny.