Placená inzerce Představujeme značky

Představujeme vozy značky Land Rover

V dnešním článku vám představíme značku Land Rover, která je známá především pro skvělá terénní a víceúčelová vozidla.

Stručně o historii automobilky

Značka Land Rover byla založena v roce 1948 ve Velké Británii. Základy značky položil Maurice Wilks, tehdy šéf designérů značky Rover. Inspiroval se terénním vozidlem americké armády Jeep s pohonem 4×4. Land Rover se tak stala teprve druhou značkou na světě, která vyráběla vozy s náhonem na všechna čtyři kola.

Nové i ojeté automobily značky Land Rover za dobrou cenu můžete koupit u prodejce CARTec v Brně

Při návrhu využil toho, že po válce byl dostatek hliníku (pozn. tenkrát byla většina letadel vyrobena z hliníku a po válce nebyla potřeba) a vytvořil z něj novou slitinu Birmabright, která se stala základem pro konstrukci vozů. Vynikala především vysokou odolností proti korozi a tím si získala značnou oblibu zejména při použití v nehostinných podmínkách.

Land Rover se postupně stal známým po celém světě. V roce 1994 celou skupina koupila firma BMW, která ji v roce 2000 prodala Fordu a v současné době je od roku 2008 v držení indické automobilky Tata Motors.

Přehled modelové řady Land Rover

Freelander 2

Freelander 2 se řadí do  segmentu kompaktních SUV. K dispozici jsou benzínové i dieselové motory s šestistupňovou manuální převodovkou. Vybaven je celou řadou moderních systémů například Terrain ResponsreTM (usnadňuje řízení vozu v terénu).

Discovery 4

Již čtvrtá generace populárního všestranného sedmimístného modelu Discovery 4. Nabízí lepší jízdní vlastnosti díky přepracovanému podvozku a také nově součástí adaptivní 6-stupňová automatická převodovka.

Range Rover a Range Rover Sport

Range Rover se stal vlajkovou lodí značky Land Rover. Nabízí perfektní zpracování (možnost úprav vzhledu díky Range Rover Autobiography) a spoustu novinek. Nový model roku 2010!

Defender

Legendární model, který se osvědčil napříč různými extrémními podmínkami po celém světě.