Placená inzerce Radíme s výběrem

Vyplatí se koupit auto v Německu?

Možná si říkáte proč byste měli kupovat auto v Německu, když u nás je autosalonů a autobazarů spousta. Přesvědčíme Vás, že se vyplatí porovnat nabídku s našimi západními sousedy.

Koupě auta v Německu

Český trh nabízí širokou škálu nových i ojetých vozů, v tomto ohledu se od Německa příliš neliší. Rozdílné jsou ale ceny a kvalita(u ojetin) nabízených automobilů. Auto koupené v Německu, ať už nové nebo ojeté, je možné koupit výrazně levněji než u nás. U ojetin je navíc mnohem vyšší pravděpodobnost, že narazíte na zánovní vůz za lákavou cenu. Využijte dovoz aut ze zahraničí.

Německé silnice

Možná se ptáte, jak s nákupem auta souvisí silnice? Kvalita silnic je rozhodující na stav ojetin! Německé silnice jsou pověstné svou kvalitou, tudíž auta nebývají tolik opotřebené jako z českých silnic. Kdo musí jezdit často po naší nejvytíženější dálnici D1 určitě věří, že jedna taková jízda opotřebuje auto mnohem více, než kdybyste přejeli stejnou vzdálenost v Německu. Vyzkoušejte dovoz aut Pečky.

Dodržují se servisní kontroly

V Německu se dodržují servisní intervaly i u soukromých aut. V Česku je běžné, obzvlášť u vozidel v soukromých rukou, že se neprovádí všechny požadované servisní úkoly dle servisní knížky. Často se tak může leccos zanedbat. To se v Německu většinou nestává a zkušenosti jsou takové, že lidé servisní kontroly nepodceňují. Vždy ale záleží kus od kusu, ale dobrý mechanik by základní věci měl včas zjistit.

Stáčení kilometrů je trestný čin!

U nás se o tom jen mluví, ale za hranicemi se koná. Již několik let je tam stáčení kilometrů trestným činem. Před platností tohoto zákona, byl stav podobný jako u nás v dnešní době. Díky jeho přijetí se počet případů snížil na jednotky procent! Nikdo nechce riskovat vězení a vysokou pokutu.

Přečtěte si příručku od SOVA

Sdružení na ochranu vlastníků automobilů (zkráceně SOVA) každoročně vydává aktualizovanou příručku o koupi ojetého auta. Tuto 30 stránkovou brožurku by si měl pořádně nastudovat každý, kdo se chystá koupit auto u nás nebo v zahraničí. Najdete ji na internetu nebo na každé stanici STK.