Osobní vozy Placená inzerce

Citroën C4 – komfortní automobil pro všechny

Vůbec první automobil této známé značky spatřil světlo světa na počátku 20. století. Nyní je již na trhu několikátá generace – jaké je?

Citroën nyní patří k nejoblíbenějším na poli výrobců automobilů. Velkou měrou se na tom podílí Citroën modelové řady C4, který si své příznivce získal po celém světě, a to díky svým jízdním vlastnostem i pěknému modernímu designu.

Pneumatiky nejen pro tento vůz nakoupíte výhodně na internetu.

Citroën C4 vyrábí francouzská automobilka již od roku 2004, v té době nahradil slavný model Xsara. Dle typu karoserie je možné tento vůz zakoupit jako hatchback či jako verzi coupé. V obou variantách je možné volit mezi benzínovým, nebo naftovým motorem.

Citroën C4, to není jen skvělý vzhled

Už na řádcích výše bylo zmíněno, že jedním z výrazných poznávacích znamení tohoto vozu je mimo jiného i jeho vzhled. Důkazem je i ocenění z roku 2006, kdy se automobilce dostalo velké pocty v podobě prvního místa v klání Design of the year. Co se výkonnosti týče, je tento Citroën C4 řazen mezi vozy nižší střední třídy.

V září roku 2006 představila firma Citroën světu další přírůstek do rodiny C4, a to i  Citroën C4 Picasso, který se vyznačuje velmi dynamickým řešením karoserie. Stejně jako výše zmiňovaný typ, i tento je k dostání s benzinovým či naftovým motorem. Největší devízou je však objem vnitřního i zavazadlového prostoru, díky kterému se z tohoto vozu stal oblíbený prototyp rodinného vozidla.

Vozy značky Citroën vynikají svou cenovou dostupností, kvalitní zpracováním i bezpečnostními prvky, které jsou oceňovány na pravidelných bezpečnostních testech Euro NCAP. Pokud hledáte menší vůz – mohl by vás zaujmout i Citroën DS3 – co myslíte?