Osobní vozy Představujeme obchody

Autobaterie podle typu auta

Motor mlčí a ani nehlesne? Nestartující autobaterie, tato noční můra každého motoristy, umí pořádně potrápit. Ještě štěstí, že se vám to nestalo na rušné křižovatce uprostřed města, ale doma na parkovišti. Ani se není čemu divit, teploty pod bodem mrazu zřejmě vykonaly své dílo. Jak se z této situace dostat?

autobaterie

Automobil raději neroztlačujte

Dříve bývalo běžné automobil s vybitou autobaterií roztlačit za pomoci kolemjdoucích. Dnešní moderní auta s katalyzátory a vstřikováním paliva tento způsob nastartování příliš neocení. Do katalyzátoru se totiž může dostat určité množství nespáleného paliva, které může mít za následek naprosté zničení a vypálení katalyzátoru po naskočení motoru.

Startovací kabely a ochotný soused

Pravděpodobně nejvhodnějším řešením bude nastartovat váš automobil pomocí startovacích kabelů, které by rozhodně neměly chybět ve výbavě vašeho auta, a dalšího vozu, jenž vám poskytne ochotný soused nebo kolega. Vždy se řiďte shodným výkonem motoru obou automobilů, které ke startování použijete. Velmi těžko se vám totiž bude startovat velká dodávka s dvoulitrovým dieselovým motorem, když budete mít po ruce pouze malé auto.

Nová autobaterie

Jestliže vybití autobaterie způsobilo například zapomenuté puštěné rádio nebo rozsvícené vnitřní světlo, bude po nabití fungovat vše bez problémů. Pokud ale se jedná o akumulátor starší více než čtyři roky a vybil se bez zapnutí spotřebičů, měli bychom vážně pouvažovat o koupi nového. Většinou se pak řídíme pokyny v servisní knížce našeho vozu a vybíráme autobaterie podle typu auta. Pokud nemáte čas ani chuť obcházet osobně jednotlivé kamenné prodejny, pak určitě nezapomeňte na to, že existují i e-shopy se širokým sortimentem autobaterií, z nichž si vyberete v klidu domova. Vyzkoušejte internetový obchod Nekvinda, který má všechny nabízené autobaterie skladem a vybrané zboží vám obratem dodá po celé ČR.