Osobní pneumatiky Představujeme obchody Představujeme značky Radíme s výběrem

Přezujte váš vůz včas!

Přezouvání pneumatik je věčné téma. Ačkoli víme, že máme ze zákona povinnost vyměnit letní variantu za zimní, činíme tak často na poslední chvíli nebo až po odlehčení peněženky členem policejní hlídky. Na zimních pneu bychom měli jezdit od listopadu do března při špatných klimatických podmínkách a všude tam, kde nám to nařizuje dopravní značení. V opačném případě zaplatíme pokutu v řádech tisíců, ztratíme několik bodů a především sebe i spolujezdce vystavujeme potenciálnímu nebezpečí. Při teplotě 7°C se již na letní obutí nelze stoprocentně spolehnout, neboť jeho přilnavost na studené či zasněžené silnici selhává, o stabilitě a brzdné dráze nemluvě!

Barum Polaris 3

Bezpečná jízda v zimních podmínkách

Sdruženi ADAC každoročně testuje několik druhů pneumatik a posléze zveřejňuje žebříček nejlepších z nich. Jinak tomu nebylo ani letos! V testovací jízdě na mokré, suché i zasněžené vozovce zvítězily pneumatiky Continental WinterContact TS 860, které potvrdily nejen výtečné brzdné vlastnosti, ale také stabilitu v zatáčkách. Díky modernímu dezénu, minimální brzdné dráze a perfektnímu výkonu na zledovatělé silnici lze více než doporučit také model Continental ContiWinterContact TS 830 P. U tohoto typu obutí oceníte též sníženou spotřebu paliva! Podmínky bezpečného a komfortního cestování dále zaručují zimní pneu Matador MP 54 Sibir Snow, charakterizované sníženým efektem aquaplaningu a skvělou ovladatelností na mokré či zledovatělé vozovce. Samočisticí vlastnosti a vyšší kilometrový výkon navíc garantují Barum Polaris 3.

Spěchejte pomalu!

Nelze s určitostí říci, která značka a typ pneu je absolutním vítězem. Vždy záleží na řidiči a jeho očekávání. Finální výběr se odvíjí nejen od ceny, kterou jste ochotni do produktu investovat, ale též od frekvence a stylu jízdy. Pravidlo přizpůsobení jízdních vlastností povaze a stavu vozovky platí v zimě dvojnásob. Snažte se předvídat reakce dopravního prostředku, nebrzděte zprudka a pravidelně hustěte zimní pneumatiky na požadovanou hodnotu. Pro jistotu s sebou vozte sněhové řetězy!