Alu kola Novinky Radíme s výběrem Tipy a triky

Proč chtít hliníkové disky?

S argumentem, že hliníkové disky jsou zbytečný drahý špás se můžete setkat poměrně často. Není tomu tak a v tomto článku se dozvíte proč.

Připlatit si za alu disky?

Disky kol vyrobené ze slitin hliníku jsou sice dražší než ty obyčejné plechové, přinášejí ale několik nesporných výhod. Nejviditelnější je samozřejmě výrazně lepší estetický dojem z automobilu osazeného alu disky. Každé auto, byť i na těch nejobyčejnějších hliníkových discích, bude vypadat výrazně lépe. To ale není jediná výhoda. Kvalitní litá kola jsou na tom s pevností o mnoho lépe než plechová a velkou měrou tak přispívají k jízdním vlastnostem automobilu. Auto s hliníkovými disky bude pocitově lépe sedět na silnici.

Jak ušetřit při koupi alu disků na starší automobil

Do alu disků se určitě vyplatí investovat, pokud kupujete nové auto. U vyšších stupňů výbavy jsou hliníková kola standardní součástí. V současnosti na plechové disky u nových aut narazíte jen u nejnižších výbav. Kupovat litá kola na starší automobil se však může řádně prodražit. Cena originální sady značkového výrobce se pod 20 000,- Kč nedostane. Naštěstí existují specializované bazary, kde lze mírně jeté hliníkové kola koupit se značnou slevou. Stejně jako při koupi jakéhokoliv použitého zboží je na místě opatrnost. Bazarová alu kola si před zaplacením důkladně zkontrolujte.

5 komentář

  1. Hlavne plechove disky vypadaji strasne odpudive pokud neinvestujete do kvalitnich poklic a pak uz rozdíl oproti alu diskum neni tak velky vzhledem k vydrzi.

    A uplne nejvetsi zverstvo je jezdit v Ochcavce s plechaci uplne bez poklic :P

  2. Investice do kvalitních hliníkačů se vyplatí. Plecháče po zimě zreznou a za chvíli je po nich a musíte kupovat další.

  3. Teď ty nové hliníkáče dokud nepoškrábete, drží kvalitu.

Komentáře nejsou povoleny.