Tipy a triky

Jak na prasklou pneumatiku během vaší dovolené

chaty Vranov nad Dyjí

Dovolená by měla obdobím odpočinku, nových zážitků a pohody. Mnohdy se však přihodí nenadálé situace, které pobyt či cestu na dovolenou znepříjemní. K nim patří i prasklá nebo píchlá pneumatika během jízdy. Jak to řešit, abyste zažili co nejméně stresu?

Co udělat před odjezdem na dovolenou

Už máte vše sbaleno na svou dovolenou a na jihu Moravy na vás čekají chaty Vranov nad Dyjí, kde budete trávit svůj volný čas. Je tam pěkně, k dispozici koupání v přehradě a spousta zajímavých míst k návštěvě. Než se tam ovšem vypravíte po vlastní ose, je třeba zkontrolovat vaše vozidlo. Vyplatí se to udělat, aby vás na cestě nepřekvapily nějaké překážky. Mít automobil v dobrém stavu je základem pro spokojenou dovolenou.

Defekt na pneumatice

I když svůj vůz podrobíte důkladné prohlídce, tak defekt na silnici prostě neovlivníte. Ten se může přihodit kdykoli během ubytování Vranov nad Dyjí. Na dovolené je taková situace obzvláště nepříjemná, protože jste v cizím prostředí. Ale i to má své řešení. Je-li prasklá pneumatika, určitě vozíte s sebou ve vozidle náhradní, případně máte s sebou set na její opravu. Chce to trochu zručnosti, aby se vám oprava povedla. Vždy ale existuje možnost nechat za vás pracovat profesionály v autoservisu.

Nezapomeňte zkontrolovat i povinnou výbavu

Protože na cestách se můžete setkat s policejní kontrolou, stojí za to mít zkontrolovánu povinnou výbavu svého vozidla, aby vám v ní něco nechybělo. To by vás pak mohlo stát několik stovek korun jako pokuta. Je třeba prohlédnout dobu použitelnosti lékárničky, jestli máte tažné lano, výstražný trojúhelník nebo i náhradní pojistky nebo žárovky do světlometů. Obsah povinné výbavy určuje vyhláška č. 206/2018 Sb. Kompletní povinná výbava auta vám pomůže při řešení nenadálých situacích na silnici.