Novinky Představujeme značky

Jak souvisí Continental: Vision Zero a nová Škoda Kodiaq?

Pro společnost Continental je bezpečnost na vozovce prioritou, o čemž svědčí i koncepce Vision Zero. Mladoboleslavská automobilka má stejné cíle, a proto nové SUV Škoda Kodiaq jezdí na špičkových sportovních pneumatikách ContiSportContact 5. Pneumatiky však nejsou jediným komponentem pocházejícím ze závodů Continental Automotive, který ve voze najdete. Spolupráce obou firem je mnohem užší.

Škoda Kodiaq ceník

Continental se svým konceptem Vision Zero snaží posunout bezpečnost na mnohem vyšší úroveň. Přední odborníci si stanovili nemalý cíl, a to dosáhnout nejlepších výsledků při brzdění a nulového počtu zranění, smrtelných úrazů i nehod. Škoda Kodiaq je jedním z vozů, které disponují kvalitními pneumatikami a řadou moderních systémů zvyšujících efektivitu procesu brzdění.

Škoda Kodiaq

Continental Automotive Group vyvíjí vysoce kvalitní dezény, ale také revoluční technologie v podobě ABS, ESC či EBA. A díky vzestupu inteligentních automobilů může realizovat koncepci Vision Zero.

Vraťme se však k nové Škodě Kodiaq. Žádaná novinka ze segmentu SUV dostala 18“ pláště ContiSportContact 5, které patří do řady UHP (Ultra High Performance). Kombinace velké kontaktní plochy a speciální technologie „Black Chilli“ propůjčuje automobilu vynikající jízdní vlastnosti. Z řady nezávislých srovnání v motoristických časopisech vyšlo najevo, že Kodiaq, navzdory své velikosti a hmotnosti, zabrzdí z rychlosti 100 km/h rychleji než podstatně menší a lehčí vozy. Hodnotou 34,6 m (byla naměřena na pneu s rozměry 235/55 R 18 100V) předčí leckteré hatchbacky.

Škoda

Přítomnost pneumatik Continental je bezesporu dalším důvodem, proč se při výběru bezpečného auta přiklonit právě k SUV z Mladé Boleslavi. Pokud vás zajímá, na kolik vás prostorný vůz vyjde, podívejte se na aktuální Škoda Kodiaq ceník.

Chcete-li si jízdní vlastnosti Škoda Kodiaq vyzkoušet na vlastní kůži, rezervujte si testovací jízdu u autorizovaného dealera na www.auto-poly.cz.