Novinky Placená inzerce Pojištění

Povinné ručení a novinky v roce 2011

Zajímá vás, zda jsou nějaké novinky v zákonném pojištění vozidel pro rok 2011? Přečtěte si náš článek a budete v obraze.

Jako první bychom vás chtěli upozornit, že neplacení zákonné pojištění vozidel se opravdu nevyplatí. Nejen že za to hrozí velké pokuty, ale v případě nehody zaplatíte vše z vlastní kapsy a často se jedná o škodu v řádek milionů korun.

S tím souvisí, že pojišťovny každoročně na pojistkách vyplatí o 5-10% více než předchozí rok. Je to především z důvodu neustále dražších oprav poškozených automobilů, častějšímu využívání pojistek na maximum díky firmám specializujícím se na likvidaci škodní události a rovněž značnému růstu částek účtovaných za zranění.

Srovnejte si ceny povinné ručení ceník na rok 2011!

Ceny proto neustále rostou obzvlášť pro řidiče, kteří způsobili v nedávné době nehodu. Vyplatí se proto před zaplacením povinného ručení na další rok zjistit, zda změnou pojišťovny nelze ušetřit. Mnoho lidí je překvapeno, že v rámci různých akcí mohou platit i polovinu částky než platí nyní! Akční nabídku v současné době má například Česká pojišťovna nebo Kooperativa.

Změny v roce 2011 u povinného ručení

Pro rok 2011 nedošlo k úpravě zákonu o povinném ručení, podmínky tak zůstaly stejné jako v minulém roce. Kdyby jste hledali, které zákony se týkají povinného ručení jsou to tyto:

  • Zákon o pojistné smlouvě a o změně souvisejících předpisů č. 37/2004 Sb.
  • Zákon o pojištění odpovědnosti z provozu vozidla (ve znění pozdějších předpisů) č. 168/1999 Sb.
  • Zákon o pojišťovnictví (ve znění pozdějších předpisů) č. 363/1999 Sb.
  • Vyhláška Ministerstva financí provádějící zákon o pojištění odpovědnosti (ve znění pozdějších předpisů) č. 168/1999 Sb.

A na co si dát pozor v roce 2011?

Ačkoliv prakticky všechny média chrlila před koncem roku 2010 množství zpráv o změnách v povinné výbavě automobilu, mnoho řidičů se chová jako by se jich tento problém vůbec netýkal. Dle statistik prodejů existuje ještě statisíce automobilů, které nejsou vybaveny novou autolékárničkou. Při kontrole tak můžete zaplatit na místě pokutu až několik tisíc korun. Novou lékárničku zakoupíte na mnoha místech za cenu 200-300Kč. Důležité je, aby její obsah splňoval vyhlášku č. 283/2009.

4 komentář

  1. It is really a nice and useful piece of info. I¡¦m satisfied that you just shared this helpful inraomotifn with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

  2. Governor Sanusi is my hero. I love him. He loves Nigeria and has a huge interest in Nigeria’s enduring prosperity. The problem is that Nigerians are too short-sighted to be willing to make the necessary sancrifice for a better tomorrow. I would even vote for the governor as president of Nigeria. He is visionary and has what it takes to provide the pragmatic leadership the country needs.

  3. concordo sul "concetto culinario" di crumble e clafoutis che anche per me rappresentano francia e inghilterra. inoltre ,insieme alla tatin, sono in assoluto i miei dolci preferiti (sacher a parte!).oltre alle tue ricette è sempre un piacere leggerti e spesso tra le tue parole mi ritrovo! un abbraccio

Komentáře nejsou povoleny.