Placená inzerce Představujeme značky

Představujeme vozy značky Jaguar

Pokračujeme v seriálu představování britských značek tentokrát se zaměříme na luxusní a sportovní vozy Jaguar.

Stručně o historii automobilky

Historie značky sahá až do roku 1922, kdy William Lyons a William Walmsley založili Swallow Sidecars Company. Původně vyráběli pouze motocyklových sajdkáry, ale brzy zjistili, že na trhu je mnohem větší poptávka po automobilech. V roce 1927 vyrobila první lidový vůz Austin Seven (přesněji pouze jeho karoserii). V roce 1931 představili vlastní vozy označované jako SS. Pak následuje rok 1935 a na scénu se poprvé dostává značka Jaguar, toto jméno nesly čtyřdveřové limuzíny SS Jaguar.

Nové i ojeté automobily značky Jaguar za dobrou cenu můžete koupit u prodejce CARTec v Brně

Nyní se přesuneme o pár desítek let dopředu, protože celá historie by vydala na několik článků a naleznete ji dobře popsanou i v češtině. Z hlediska dnešního byly pro automobilku zásadní dva roky 1989, kdy automobilku koupil americký Ford. A poslední významné datum je rok 2008, kdy byla spolu se značkou Land Rover prodána indické společnosti Tata Motors.

Přehled modelové řady Jaguar

Automobilka má v současné době v nabídce 3 modely – XF, XK a XJ.

Jaguar XF

Byl představen na autosalonu v Detroitu v roce 2007. XF je prvním vyjádřením nového designerského jazyka vozů Jaguar označovaného jako saloon. Nabízí kvalitní dílenské zpracování a množství moderních technologií například unikátní JaguarDrive Selector.

Jaguar XK

První verze označovaná jako Jaguar XK X100 byla uvedena na trh v roce 1996. Nyní se prodává verze Jaguar XK X150 představená v roce 2006. Prodává se ve verzi coupé nebo cabrio.

Jaguar XJ

Jeho kořeny sahají k modelu Jaguar XJ40 z roku 1986. Byl několikrát inovován. Nyní je na trhu verze z roku 2009. V současné době je to nějnovější model vozu automobilky Jaguar.

2 komentář

  1. waah, seltaam, emang bener, rejeki mah ngga bakal ketuker. yang penting kita ikhtiar aja dulu. soal hasil serah kan pada Nya

  2. Cam a spus godless de ce e nevoie de mai multe tipuri de discurs, aÈ™a că nu repet.Legat de idea de a face un blog blând, cam de la aceeaÈ™i idee am pornit È™i eu. Cred că am un mesaj mult mai „blând” decât godless, dar puÈ›in mai emoÈ›ional decât cel al lui TLP.Când o să faci blogul, să fii sigur că o să te sprijin!

Komentáře nejsou povoleny.