Placená inzerce Pojištění Představujeme firmy Představujeme značky

Představujeme pojišťovnu Generali

V dnešním článku si představíme pojišťovací společnost Generali. Věděli jste například, že její historie sahá až do 18. století?

Mateřská společnost Assicurazioni Generali byla založena již v roce 1831 v Terstu (Itálie). Na italském trhu je jasnou jedničkou v oboru pojištění. Celkově v celé Evropě patří k největším společnostem v tomto segmentu. V České republice (tenkrát ještě Rakousko-Uhersko) otevřela pobočku již v roce 1832. Bohužel s koncem 2. světové války a postupným nástupem komunistické strany došlo ke znárodnění mnoha podniků a Generali nebyla vyjímkou. Svou působnost na českém trhu obnovila až po dlouhých 48 letech v roce 1993.

Mezi klíčové produkty patří povinné ručení a cestovní pojištění.

V České republice pobočku zastupuje místní akciová společnost Generali Pojišťovna a.s. kterou vlastní mateřská skupina Erste Allgemeine. V prosazování moderních technologií patří k progresivním hráčům na trhu a komunikaci přes internet zavedla již v roce 1996, tedy v dobách, kdy ještě neexistovaly společnosti jako například Seznam.cz nebo Google.com.

V roce 2007 se společnost začlenila do holdingu Generali PPF, kterou ovládá nejbohatší český podnikatel Petr Kellner. Součástí tohoto holdingu je mimo jiné i konkurent Česká pojišťovna a.s. Za zmínku zajisté stojí, že hodnota aktiv skupiny Generali přesáhla k 31.12.2009 18 000 mld. Kč. V součtu objemu pojistného, je holding Generali druhá největší pojišťovací instituce na českém trhu (první je VIG).

Pojišťovna Generali působí po celé České republice prostřednictvím sítě poboček a obchodních zástupců (celkem přes 3000 zaměstnanců a spolupracovníků).