Radíme s výběrem Užitkové pneumatiky

Známe tahače, které jedou rychle s nízkou spotřebou

Vývojáři z automotivu mají za cíl vyvinout tahač, jehož výkon bude maximální, bude ovládaný moderní technikou, bude bezpečný a bude mít nízkou spotřebu. Mercedes už má svou vizi pro rok 2025 téměř zrealizovanou, Scania svůj tahač vyvíjela deset let a představila ho vloni v srpnu, Iveco a Man zatím sází na osvědčenou klasiku. Nákladní vozy prošly srovnáváním odborníků a zde jsou výsledky.

nákladní vozy

Průměrná spotřeba s elektronicky řízenou brzdou

Trucky s návěsy značky Man jsou řazeny mezi tzv. „držáky“. V praxi na ně nedá mnoho majitelů dopustit právě pro jejich dlouhotrvající a nenáročný technický stav. Nové provedení Man TGX je obohaceno o elektronickou brzdu, která se ovládá na sloupku volantu. Oceníte i zcela novou dvanáctistupňovou převodovku. Spotřeba na 100 km však zůstává oproti konkurentům z dlouhodobého hlediska vyšší. Přes 34 litrů.

Pro stabilní a dlouhodobou jízdu

Tahač na přívěsy společnosti Mercedes ukázal, že optimalizace týkající se pohonné jednotky, převodovky i GPS tempomatu, byly vydařené. Actros 1848 srazil spotřebu na 31,4 l na 100 km. Bohužel je těžší, a tak i pomalejší. Na závodění stavěný není, ale pro dlouhou a pohodlnou jízdu je přímo dělaný.

Snadná údržba

Tým obklopující vývoj Iveca taky sliboval snížení spotřeby. Dokonce až o 10 procent. V tomto případě to byly sliby chyby. Inovací sice prošly pohonné jednotky i tempomat. Spotřeba je ovšem nehezkých 34 litrů. Vyvážit tento fakt můžou snad jen slibované nízké náklady na servis. Zákazníky láká vysoká životnost a spolehlivost.

Král silnic

Dlouho očekávaný truck společnosti Scania nezklamal. Řidiči budou nadšeni z komfortní a prostorné hydraulické kabiny. Překvapivě byla velmi dobře hodnocená převodovka Scania Opticruise. Nová technologie funguje plynule, řazení je tiché. Řídí se multifunkčním přepínačem na sloupku volantu. Desetiletá práce týmu Man se ukázala jako velice zdařilá. Spotřeba na 100 km je 31,7 l.

Ať už vás oslovila německá kvalita, italský luxus, nebo švédská vynalézavost, bazar nákladních aut vám nabídne všechny typy tahačů za příznivé ceny.