Osobní pneumatiky Radíme s výběrem

Přezouvejte včas!

Všichni majitelé a řidiči automobilů mají každoročně nepříjemnou povinnost – přezouvání pneumatik, a to ze zimních na letní a nebo z letních na zimní. Prakticky nejde o nic těžkého, ale najít si čas a chuť tento úkon na svém autu provést, aby se dobře jezdilo v daném období, to už je něco jiného. A ne každému se chce zcela pochopitelně za přezutí gum platit horentní sumy. Ale pokud jste líní se zamazávat a nechce se vám nadávat u měnění pneumatik, nezbývá než se obrátit na nějaký servis či jinou službu, která tuto možnost nabízí. Jak na to tedy vyzrát, aby peněženka netrpěla více, než je nezbytně nutné?

Slevy na přezutí pneu

Čím dříve, tím lépe

Buďte chytří a podívejte se na internetu na nejbližší místo s nabídkou přezutí gum a srovnejte si konkurenční společnosti podle cen. Ideální je nad přezutím přemýšlet co nejdříve, protože spousty pneuservisů nabízí slevu s ohledem na termín, na který si výměnu gum objednáte. Služba vás tak může stát o i polovinu méně, než když necháte povinnosti na poslední chvíli a zajedete si do servisu v době, kdy je poptávka po přezutí největší. Slevy na přezutí pneu potěší snad každého řidiče, co má hluboko do kapsy. Využít se většinou dají do konce října, pak se ceny rapidně zvedají.

Nepřezuješ, doplatíš

Odhlédneme-li od finanční stránky věci, přezouvat zodpovědně a včas je důležité hlavně proto, abyste se vyhnuli dopravnímu přestupku – ten s sebou nese další finanční výdaj v podobě pokuty. Ale co je hlavní – přezouvejte brzy, abyste se vyhnuli dopravní nehodě. Zimní měsíce jsou zrádné a nevyzpytatelné více, než se může zdát. Každoročně vlivem nevhodných pneumatik zemře na českých vozovkách vysoké procento lidí. A zbytečně. Sáhněte si do svědomí – už tak je přeci jízda automobilem jedním z nejnebezpečnějších druhů přepravy, chcete si přihoršit a zvýšit riziko potenciální nehody tím, že budete jezdit na starých, sjetých, nebo nevhodných gumách? Chcete v nepřezutém autě vozit svoji manželku, děti, rodiče, přátele? Zní to sice možná zbytečně děsivě, je ale lepší neriskovat, že se i vy letos stanete položkou ve statistikách, ne?

Kam pro slevy?

A ptáte se, kam přesně jet pro slevy na přezutí pneumatik? Pokud máte možnost výběru, prostudujte stránky s nabídkami opravdu důkladně, zjistěte si recenze, jaký jiný zákaznický servis daná společnost nabízí mimo přezutí pneumatik a zda je možnost založení členství – k němu se obvykle váží další slevy na služby, které využijete i během jiných období roku, nejen na pneumatiky. Nabízí se například www.bestdrive.cz.