Představujeme firmy Tipy a triky

Uvažujete o chiptuningu? Pozor na amatéry

Uvažujete o zvýšení výkonu motoru pomocí chiptuningu? Tento úkon se v posledních letech stal doslova hitem. A právě proto se spousta společností rozhodla, že se mu bude věnovat. Zdaleka ne všechny však provedou chiptuning správně a vaše auto může být nenávratně poškozeno. Nerozhodujte se proto pouze na základě nižší ceny. Dbejte na reference i správný postup.

chiptuning

Mnoho majitelů vozů by přivítalo zvýšení výkonu motoru. Jednou z nejsnadnějších a nejlevnějších možností je bezpochyby chiptuning. Jedná se o úpravu softwaru v řídící jednotce, která zvýší nejen výkon motoru, ale také točivý moment. Díky tomu, že je dnes tato úprava tak žádaná, ji ale dělají i firmy, které o tomto tématu příliš neví a jejich vybavení zdaleka nesplňuje podmínky pro kvalitně odvedenou práci.

Chiptuningu v garáži se raději vyhněte

Chiptuning, který je proveden automechanikem v jeho garáži bez potřebného vybavení, se raději vyhněte. Na prvním místě by zkrátka neměla být cena, ale kvalita. V opačném případě se totiž může stát, že automobil nenávratně poškodíte a celá akce vás tak finálně vyjde velmi draho.

Měření i záloha softwaru

Před samotným chiptuningem požadujte měření výkonu motoru a výsledek měření před i po chtějte mít k dispozici. Pouze tak totiž poznáte, k jakým skutečným změnám ve výkonu došlo. Důležitá je také záloha původního nastavení softwaru, díky které budete moci vše vrátit zpět. Zkrátka, jistota je jistota a je nutné požadovat opravdu kvalitní chiptuning.

 Pozitivní reference

Máte tip na několik firem, u kterých byste si nechali provést chiptuning? Zkuste si zjistit, jaké jsou na tyto firmy reference.

Profichip s.r.o.

Velmi pozitivní reference a dostatek zkušeností s chiptuningem má například společnost Profichip s.r.o., která používá špičkové technologie, samozřejmostí je záloha softwaru i měření před výkonem a po výkonu. Na veškeré softwarové úpravy poskytuje doživotní záruku. U Profichip s.r.o. si můžete nechat provést chiptuning v Praze, v Ostravě nebo v Brně.