Pojištění

Léto fandí motocyklům

Povinné ručení na motocykl

Teplé měsíce doslova vybízejí k procházkám a trávení času venku v přírodě. Jenže řada z nás denně využívá svůj automobil, kde si musíme zapínat chlazení, popřípadě jezdit s otevřenými okny. K cestování třeba do práce, odpolední cvičení či rodičům můžete ale využít i jiné dopravní prostředky. Jak by se vám líbilo nechat se ovívat čerstvým vzduchem, cestovat nalehko a navíc i do hůře dostupných míst? A co teprve do centra města, kde máte obvykle problém zaparkovat? Zkuste se posadit na motorku a uvidíte, že se stane vaším sezónním dopravním prostředkem. Doveze vás kamkoliv za výrazně nižší spotřebu a bez problémů zaparkujete i tam, kde jsou malá auta bezradná.

Pojištění je základ

Ať už se rozhodnete pro koupi nové motorky či zánovního modelu skútru, nezapomeňte na havarijní pojištění. Povinné ručení na motocykl můžete dnes již sjednat online, aniž byste kamkoliv chodili. O výši částky pojištění rozhoduje obsah motoru, jinou částku pak můžete očekávat na babettu či moped. Pokud kupujete stroj z druhé ruky, nevyhnete se papírování. Otázky jak přepsat motocykl, popřípadě čím se řídit při koupi ojeté motorky vám pomůže zodpovědět webový portál motopojistka.cz, kde se nachází celá řada užitečných a praktických rad. Mimo jiné se dozvíte, jak má vypadat kupní smlouva na motocykl, seznámíte se s informacemi ke zrušení povinného ručení a způsoby, popřípadě si ověříte postup, jak přihlásit ojetou motorku ze zahraničí. Ať už jste na straně prodejce či kupujícího, vyplatí se sledovat aktuální informace na webovém portálu.

Chytrá kalkulačka online

Havarijní pojištění si můžete spočítat na míru, přesně podle svých údajů. Stačí do výpočtu vložit všechny potřebné údaje a následně porovnat nabídky předních pojišťoven. Budete překvapeni, jaké cenové rozdíly jednotlivé společnosti nabízejí. Buďte chytří a neplaťte více, než kolik skutečně musíte.