Osobní pneumatiky Placená inzerce Radíme s výběrem

Test zimních pneumatik 2012: Které jsou nejlepší?

Autoklub ADAC testoval zimní pneumatiky pro malá a velká vozidla. Majitelům vozidel Škoda Octavia, Volkswagen Passat či Golf přináší přehled zimních pneumatik s rozměrem 205/55 R16. Srovnávací test nezapomíná ani na malá vozidla, jako je například Škoda Fabia. Které zimní pneumatiky mají nejlepší poměr cena/výkon se dozvíte v dnešním článku.

ADAC publikuje rozsáhlé testy pneumatik pravidelně každý rok, patří k nejlepším zdrojům pro motoristy na evropských silnicích. My jsme si pro dnešní článek vybrali zástupce dvou nejběžnějších kategorií Škoda Octavia a Fabia. Jaké je nejlepší zimní obutí pro tyto vozidla?

Nejlepší 16“ zimní pneumatiky na trhu

Nejlepší šestnáctipalcové zimní pneumatiky na trhu se podle autoklubu ADAC staly Continental ContiWinterContact TS850. Hned za nimi následovaly zimní pneumatiky Michelin Alpin A4, Dunlop SP Winter Sport 4D či Goodyear UltraGrip 8.

Pneumatiky Continental WinterContact TS850 jsou letošní novinkou a testy je vyhodnotily jako nejlepší hned ve čtyřech disciplínách – na sněhu, na ledu, při zkoušce spotřeby a také rychlosti opotřebování. Michelin A4 si vedl výborně v testu jak na suché zimní silnici, tak i při rychlosti opotřebování vzorku.

Nejlepší 14“ zimní pneumatiky

Barum Polaris 3

Při testu zimních pneumatik s rozměrem 165/70 R14 dosáhlo nejlepších výsledků trio Michelin Alpin A4, Continental ContiWinterContact TS800 a Pirelli Winter 190 Snowcontrol Serie 3. Všechny tyto tři pneumatiky jsou svými atributy vyvážené a testy prokázaly jejich velmi dobré vlastnosti po všech stránkách. Za touto trojicí si místo obhájily pneumatiky Barum Polaris 3.

Barumky jsou v tuzemsku velmi oblíbené, a to nejen díky své nízké ceně, ale také vysoké kvalitě. Obhájily si v testech čtvrté místo a kompletní sadu pro malé auto si řidič může pořídit za zhruba 3 600 korun. Mohli by tak dostat cenu za ideální poměr cena/výkon. Pneumatiky z nejlepší trojice totiž pod pět tisíc korun nekoupíte.

Nebezpečné pneumatiky na trhu

Testy autoklubu ADAC odhalily také nejhorší obutí na trhu, kterým by se měli řidiči vyvarovat. V rámci 16“ pneumatik překvapivě neobstály německé pláště Syron Everest. I přes svůj horský název zklamaly na mokré silnici, na sněhu i ledu. Trojici nebezpečných 14“ pneumatik tvoří GTRadial ChampiroWinterPro, Effiplus Epluto I a Premiorri ViaMaggiore.

Má cenu vybírat zimní pneumatiky dle testů?

Mnozí si možná řeknou, že jim stačí jen průměrné zimní pneumatiky a příliš se nezaobírají výběrem. Vždyť důležité je, že mám zimní pneumatiky a více nepotřebuji. Opak je pravdou. Rozdíl v chování na silnici je obrovský, brzdná dráha se může lišit mezi nejlepšími a nejhoršími pneumatikami i o několik metrů! Paradoxem je, že cenově se takové pneumatiky příliš neliší. Proč si tedy kupovat horší výrobek za cenu lepšího?

Zdroj: http://www.adac.de

2 komentář

  1. Jiz radu let kupuji jen Barum Polaris a maximalni spokojenost, test potvrdil jen me zkusenosti….

  2. Letos jezdim na novych vyse zminenych 16“ Dunlop Wintersportech a zatim maximalni spokojenost – prvni letosni kalamitu zvladli na jednicku!Jen se bojim, aby se prilis nesjizdeli…

Komentáře nejsou povoleny.