Osobní vozy Příslušenství

Nosiče lyží a snowboardů pro sportovní nadšence

nosiče lyží

Není nad to stát nahoře na sjezdovce a dívat se dolů. Všude okolo vás se to bělá zářivým sněhem, modrá obloha a horské slunce se vám opírá do obličeje. Než se však dostanete k tomu, abyste mohli plnými doušky vychutnávat jízdu na lyžích, je třeba se s nimi na hory přepravit. Nejjednodušší je použít svoje vlastní vozidlo s potřebným vybavení. K tomu bezesporu patří nosiče lyží a snowboardů.

Nosiče lyží

Správný lyžař nebo snowboardista musí mít na hory správně připravený. To znamená nejen mít vhodné zimní vybavení ke sportování a patřičné oblečení, ale také nosiče lyží, které se připevní na střechu vozidla. Vyrábějí se ve dvou verzích. Jedna je magnetická, která k upínání využívá sílu magnetu. Její výhoda je hlavně v tom, že nosiče lyží se montují přímo na střechu vozidla, jež z pochopitelných důvodů musí být kovová. Není však nutné mít k dispozici příčníky. Nosiče lyží se obvykle dodají pro jeden až osm párů lyží. Vybere si mezi nimi tedy jednotlivec i rodina s dětmi.

Nosiče snowboardů

Pro výrobu nosiče snowboardů se využívá jako základní materiál lehké a odolné aluminium ve stříbrné barvě. Svojí hmotností nezatěžuje zbytečně střechu automobilu. Přitom se jedná o bytelnou konstrukci, která odolá i různým nenechavcům, jež by měli v úmyslu snowboardy odcizit. Nosiče snowboardů jsou uzamykatelné. A stejně jako nosiče lyží je možné je namontovat skrze T-šrouby na příčníky nebo pomocí magnetů přímo na střechu vozidla.

Stylový aerodynamický nosič se hodí pro všechny typy snowboardů. Zajímavě jsou řešené výsuvné nosiče snowboardů. Mají výsuvnou lištu, která se vysune mimo vozidlo, a umožní tak snadné nakládání sportovního vybavení na střechu automobilu. Toto jistě ocení hlavně osoby s menší výškou postavy, pro které je střecha vozu typu SUV nebo off-road příliš vysoko a snowboardy by se jim na ni špatně ukládaly.