Tipy a triky

Jakou historii a význam mají traktory Zetor v českém zemědělském průmyslu?

Zetor je tradiční a renomovaná značka traktorů, ba dokonce se jedná o symbol českého průmyslu. Významné postavení má nejen na tuzemském trhu, ale i v mnoha dalších zemích po celém světě. Zetor ztělesňuje kvalitu, spolehlivost a inovace v oblasti zemědělské techniky.

tractor-5566579_640

Zetor byl založen v roce 1946 v Brně, přičemž prvním modelem se stal Zetor 25, který se stal rychle populárním nejen v celém Československu, ale i v na mnoha exportních trzích.

Vývoj a inovace

Od svého založení v polovině 20. století se Zetor neustále vyvíjel a přizpůsoboval se měnícím se potřebám zemědělců. Společnost zdokonalovala své produkty, což vedlo k vývoji řady modelů, které byly vysoce konkurenceschopné na mezinárodní úrovni. Doposud jsou velice žádané na Zetor náhradní díly, protože traktory stále fungují a slouží v zemědělství.

V 80. letech byla uvedena řada traktorů Zetor UR1, která byla známá svým specifickým designem a v té době i technologickými inovacemi. Na počátku 21. století byla zavedena nová řada traktorů Forterra, která nabídla zemědělcům vyšší výkon a komfort.

Značka oblíbená po celém světě

Zetor není jen českým fenoménem. Traktory byly vyváženy do více než 100 zemí po celém světě. Společnost má silnou přítomnost v mnoha evropských zemích, v Africe, Asii i Americe. Díky své kvalitě a konkurenceschopné ceně se traktory Zetor staly oblíbenou volbou mnoha zemědělců.

Současnost a budoucnost

I v současné době zůstává Zetor v čele zemědělské techniky, přičemž stále je kladen důraz na výzkum a vývoj. Společnost investuje do moderních technologií a ekologických řešení, aby byla schopna nabídnout traktory splňující nejnovější emisní normy a zároveň poskytující zemědělcům efektivní a spolehlivé stroje. Začala se používat i LED světla na Zetor a traktory dostaly spoustu dalších novodobých vychytávek.

Zetor je více než jen výrobce traktorů, je to značka s hlubokými kořeny v české historii a kultuře, která ztělesňuje hodnoty kvality, spolehlivosti a výkonu.

Pokud jste někdy viděli červený traktor na poli nebo na silnici, je velká pravděpodobnost, že to byl Zetor. A za tímto ikonickým strojem stojí příběh úspěchu, vytrvalosti a českého inženýrského umu. Podívejte se na stránku BVM, kde najdete náhradní díly i halogenová pracovní světla a další produkty.