automobile-3734396_640
Tipy a triky

Ekologická likvidace auta může být hračkou

Máte doma či ve firmě osobní vůz, nebo nákladní automobil, který už není pojízdný a vlastně je jen zdrojem starostí? Zbavte se ho! Samozřejmě v souladu s tím, co nařizuje zákon, tedy ekologicky. Je to lehčí, než byste čekali.

Dokud vám auto, byť nepojízdné, stojí doma, musíte za něj platit povinné ručení. Které nejde zrušit, dokud vůz neodhlásíte z registru vozidel. A tam musíte přijít s potvrzením o ekologické likvidaci auta. Kde ho vezmete? Přece u profesionálů, kteří se touto tématikou zabývají.

Výkup vozidel v Libereckém kraji

V Libereckém kraji, tedy v městech, jako jsou Liberec, Frýdlant, Turnov, Mladá Boleslav, Jablonec nad Nisou nebo Smily, působí společnost Zlikvidujauto.cz. Sídlo mají v Raspenavě a do 100 km nabízí odtah vozidla zdarma. Stačí tedy zavolat, domluvit se, aby k vám pro vůz přijeli, a víc neřešíte.

Je to opravdu tak jednoduché, stačí zavolat. Pro auto si k vám přijedou a na vlastní náklady si ho odvezou k likvidaci. Jakmile je ekologická likvidace auta zařízená, vystaví vám také likvidační protokol. Nemusíte s ním však chodit na úřad, protože odhlášení automobilu z registru provedou zdarma za vás.

Získejte peníze za svůj starý vůz

A aby toho nebylo málo, za likvidaci vozidla vám ještě zaplatí! Vyplácí až 10 000 Kč, cena se odvíjí od stavu vozidla, roku výroby, využitelnosti náhradních dílů a dalších kritérií. Chcete-li se orientačně dozvědět, kolik byste mohli dostat za svůj vůz, stačí se ozvat e-mailem či telefonicky.

Pro úspěšnou likvidaci vozidla bez zbytečných průtahů potřebujete občanský průkaz, velký technický průkaz, a pokud nejste vlastníkem vozidla, tak i plnou moc. Firmy potřebují živnostenský list či výpis z obchodního rejstříku. Jednodušší už to být nemůže. Auta se zbavíte třeba hned dnes, a ještě k tomu dostanete zaplaceno.