Osobní pneumatiky

Podle čeho vybrat správné pneumatiky?

Pneumatika je jedním z nejdůležitějších součástí na každém voze. A to přirozeně z toho důvodu, že je v kontaktu s vozovkou a tak právě ona rozhoduje o tom:

  • Jak rychle zvládneme zabrzdit
  • Zda nehrozí smyk na mokru
  • Jestli bez problémů projedeme prudší zatáčku

To je jenom zlomek důvodů, proč bychom měli klást důraz na kvalitní pneumatiky. A podle čeho je vybírat? Je jedno, zda jde o zimní, nebo letní pneumatiky pro osobní auta. Prvním krokem by měla být kontrola výsledků nezávislých testů. Ty nám mohou objektivně a jednoduše říci, jaká pneumatika je v rámci dané sezony skutečně tou nejlepší a se kterou zaručeně nešlápneme vedle. Výhodou daných testů je to, že je provádějí renomované autokluby, a to jak u nás, tak i v zahraničí.

pneumatiky pro osobní auta

Sledujte také energetický štítek

Ten už nenajdete jenom na spotřebičích ve vaší domácnosti, jelikož stejně tak ho obsahuje i řada dalších produktů na trhu. Konkrétně letní i zimní pneumatiky pro osobní auta. Co z daného štítku zjistíte konkrétně? Je to především informace o tom, jak je pneumatika úsporná v souvislosti se spotřebou, stejně jako zjistíte i to, jak je hlučná během jízdy. Tou poslední informací je chování pneumatiky na mokru. Čím dosahuje v tomto hodnocení lepších výsledků, tím je samozřejmě lepší volbou. Platí, že ideálními pneumatikami jsou ty, které nesou označení písmenem A.

Dejte i na stáří pneumatik

I to by mělo rozhodovat v souvislosti s vaším nákupem. Pokud se rozhodnete pro renomovaného a kvalitního prodejce, obvykle s tímto nemáte problém. U těch méně známých je dobré zaměřit se právě na to, aby bylo vše v naprostém pořádku. Čím je pneumatika starší, tím horší jsou její počáteční vlastnosti. Proto vybírejte jenom takové, které byly vyrobeny v podstatě nedávno – před několika měsíci. Více na Vengo.cz, což je oblíbený katalog zboží, kde samozřejmě najdete i tento sortiment a máte tak možnost vybrat pneu, které skutečně nezklamou.