Druhy terénních pneumatik

Pneumatiky pro terénní vozidla se dělí do dvou základních kategorií podle předpokládaného využití. Pro vozidla SUV, která se pohybují většinou po silnici jsou pneumatiky podobné těm silničním. Pro pravé terénní off-roady jsou pneumatiky robustní konstrukce s masivním vzorkem.

Pneumatiky pro vozidla SUV

Velmi oblíbená kategorie vozidel SUV (Sportovně-Užitkové) je typická použitím vyšších podvozků a větších průměrů kol. Tyto automobily se pohybují většinu času po silnici, bez potíží se ale mohou pustit i do středně těžkého terénu.

Pro tyto vozy jsou důležité zejména dobré jízdní vlastnosti na asfaltu, proto se jejich pneumatiky kromě většího rozměru výrazněji neliší od těch pro osobní automobily. Pokud zamýšlíte se svým SUV častější pohyb v terénu, je vhodné zvolit  pneumatiky odpovídající konstrukce. Mají vzorek s typickým šípovitým tvarem, který usnadní pohyb v mokrém terénu a celkově zesílenou konstrukci. Na takovém obutí můžete bez potíží jezdit i po asfaltu, ale počítejte s vyšší hlučností.

Pneumatiky pro Váš vůz SUV koupíte výhodně v řadě internetových obchodů. Před nákupem si připravte potřebné parametry, jako je rozměr nebo rychlostní index. Pamatujte, že vždy musíte mít na svém vozidle pneumatiky pro tento typ vozidla schválené, v opačném případě riskujete vysokou pokutu.

Pneumatiky pro terénní vozidla

Vozidla určená pro pohyb zejména v terénu mají na pneumatiky zcela jiné nároky. Potřebný je masivní vzorek, díky kterému se vozidlo nezahrabe ani na bahnité cestě. Osvědčil se šípovitý tvar drážek v dezénu. Zesílená konstrukce zaručí, že pneumatika se nebude deformovat. Potřebná je rovněž zesílená konstrukce bočnic kvůli odolnosti vůči bočnímu tlaku a nárazům.

Pneumatiky pro Váš off-road koupíte ve specializovaných prodejnách. Výhodněji také v internetovém obchodě, kde ale musíte přesně znát požadované parametry pneumatiky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *