Plechové disky

Lze snížit riziko ukradení poklic kol?

zdroj: shutterstock.com
zdroj: shutterstock.com

Každý majitel auta si přeje, aby jeho vůz vypadal co nejlépe. Nedílnou součástí vzhledu vozidla jsou i jeho kola. Dojem ze sebelepšího vozu mohou zkazit obyčejná kola. Proto téměř všichni řidiči investují do pořízení poklic na kola. Velký výběr vzorů poklic umožňuje dotvořit vzhled auta dle vkusu jeho majitele. S pořízením nových poklic však přichází i obava o jejich odcizení. Jak mu předcházet?

O které poklice jeví zloději největší zájem?

Poklice na kola neslouží pouze k okrase. Mají také funkci ochrannou. Chrání kolo auta před poškozením i nečistotami. Největší ochranu poskytnou kolům celoplošné kryty. Dostatečnou ochranu však zajistí i paprskovité designy, které působí mnohem elegantněji.
Vysokou kvalitu můžete očekávat u poklic originálních, které ovšem vyjdou dráž.

Tip: Máte opotřebované sedadlo? Vyberte si designový potah do auta a interiér bude jako nový!

Originální poklice nabízí dokonalé přichycení i perfektní vzhled ladící s vaším autem. Vzhledem k jejich vyšší pořizovací ceně však o ně jeví zloději daleko větší zájem. Je proto otázkou, zda se vyplatí do originálních poklic investovat. Získáte tak sice kvalitnější výrobek, ale zvýší se pravděpodobnost jejich odcizení.

Dále se zloději zaměřují nejen na fakt, že jsou poklice originální. Ale také na to, v jakém jsou aktuálně stavu. Největším lákadlem jsou pochopitelně poklice s co nejmenším poškozením a luxusním vzhledem.

Kde nejvíce hrozí krádež poklic?

Smutnou skutečností je, že o poklice můžete přijít prakticky kdekoliv. Jediným bezpečným úkrytem před zloději je garáž. O poklice se však nemusíte obávat ani při parkování mimo garáž na oploceném pozemku. Většinu zlodějů tato překážka odradí a raději poklice ukradne někomu jinému.

Ale ani majitelé garáží si nemohou být svými poklicemi zcela jisti. Při cestě do práce jsou zpravidla nuceni zaparkovat auto na veřejném místě. A právě zde mohou zloději využít svou příležitost. Nejvyšší riziko krádeže však hrozí u aut, která jsou celodenně parkována na volně přístupných parkovištích. Zloději tak mohou využít příležitosti ke krádeži v nočních hodinách, kdy nebudou při činu tolik na očích.

Naprostým rájem pro zloděje jsou parkoviště u nákupních center nebo přeplněná parkoviště u bytových domů. Zloději spoléhají na to, že snadno splynou s okolím a nikdo na ně nezavolá policii. Navíc hodnota poklic je většinou nízká a nepřesáhne 5 000 Kč, tím pádem se nejedná o trestný čin, ale pouze o přestupek.

Jak minimalizovat riziko krádeže poklic?

Jednou z možností je pořídit levné poklice, které se tolik nekradou. Nevýhodou tohoto řešení však může být horší vzhled i nižší ochrana kol. Neexistuje totiž způsob, jak poklice připevnit na kolo tak, aby nešla snadno sundat.

Druhou možností, jak se ochránit před zloději, je pořízení litých kol. V nejběžnějších rozměrech je lze koupit jen o něco dráže než plechová kola + originální poklice. Litá kola jsou sama o sobě odolná a navíc velmi elegantní. Každý výrobce nabízí velké množství variant designů od masivních, přes sportovní verze až po kola s tenkými paprsky, které vypadají velmi subtilně a elegantně.

Víte, co je jsou to cashback stránky? Za každý váš nákup můžete získat část peněz zpět v rámci věrnostního systému.

Volit můžete dokonce i barevné provedení. Litá kola se vyrábí nejen v klasické stříbrné verzi, ale také v černém provedení. Litá kola zajistí vašemu autu perfektní vzhled, zároveň nemusíte pořizovat žádné poklice a tudíž se ani bát o jejich zcizení či odpadnutí za jízdy.