Placená inzerce Tipy a triky

Bez handsfree se v dnešní době obejde málokdo

Život je stále hektičtější a potřeba být neustále ve spojení se spolupracovníky či rodinou je nutností. Telefon má dnes téměř každý, ale stále mnoho z nás zapomíná na základní bezpečnostní pravidla při jízdě autem – používání handsfree.

Handsfree se osvědčilo jako praktické a vysoce funkční příslušenství mobilního telefonu, které ocení nejen řidiči při jízdě autem. Telefonovat, a přitom mít volné ruce, je velice příjemné a časově šetrné. Během hovoru se tak můžete věnovat činnosti, kterou byste s telefonem v ruce za normálních okolností nezvládli vykonávat.

Handsfree lze pořídit v několika variantách, každá z nich má samozřejmě své výhody a nevýhody. Výběr konkrétního typu je potřeba zvážit, a to s ohledem na to, jak často a v jakých situacích budete handsfree používat. Pokud pouze v autě, pak můžete volit například napevno zabudované řešení. Jestliže chcete mít handsfree vždy po ruce, pak se vyplatí například bluetooth sluchátko. Na následujících řádcích si jednotlivé druhy popíšeme blíže.

Drátové vs. bezdrátové handsfree

Při výběru se budete prvotně rozhodovat mezi drátovým a bezdrátovým zařízením. Drátové je nejrozšířenější, pokud však telefon disponuje bluetooth, pak se praktičtější jeví bezdrátová varianta. K jejímu provozu tedy není potřeba fyzického spojení s telefonem, jedná se většinou o prodloužené menší sluchátko, které slouží zároveň jako mikrofon. Je ovšem třeba počítat s tím, že takový komfort je o něco dražší než bluetooth sada pro připojení skrze kabel. Ta je tedy z hlediska finanční náročnosti dostupnější, ovšem kabel, který vede od telefonu k uchu, značně překáží.

Tip: Hledáte nejlevnější pzp? Zapomeňte na letáky a vyzkoušejte online porovnání!

V autě můžete handsfree napevno instalovat

V autě lze samozřejmě využívat oba již zmíněné typy, k dostání jsou ovšem i bluetooth (bezdrátové) varianty určené přímo do vozidla. Sluchátko se tak dá připevnit například na zpětné zrcátko. Pokud ovšem chcete, abyste pokaždé nemuseli handsfree zapínat, pak si můžete nechat do auta zabudovat systém, který umožní slyšet hovor z běžných reproduktorů autorádia. Nevýhodou takového řešení však je, že hovor slyší všichni spolujezdci.

Speciální typy pro motorkáře

Mimo to existuje i handsfree, které lze instalovat do helmy. To se tak osvědčuje mnohým motorkářům, kteří tak nemusí neustále zastavovat, když chtějí přijmout hovor a telefonovat. Ať už si vyberete jakýkoliv typ, vždy se bude jednat o vítané rozhodnutí. Jízda bez handsfree je velice nebezpečná a navíc vás může připravit o peníze a přičíst vám trestné body.

1 komentář

  1. Ja hladam HF pre svoj HTC, ale neviem sa rozhodnut ci si vybrat bt alebo klasické, ma niekto skusenosti s bt hf ? funguje to spolahlivo?

Komentáře nejsou povoleny.